Kamerstuk 33750-XII-18

Amendement van het lid Van Veldhoven over een verhoging ten gunste van de inzet van extra inspecteurs door de ILT

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (XII) voor het jaar 2014

Gepubliceerd: 5 november 2013
Indiener(s): Stientje van Veldhoven (D66)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33750-XII-18.html
ID: 33750-XII-18

Nr. 18 AMENDEMENT VAN HET LID VAN VELDHOVEN

Ontvangen 5 november 2013

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In de departementale begrotingsstaat worden in artikel 13 Ruimtelijke ontwikkeling het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 1.500 (x € 1.000).

II

In de departementale begrotingsstaat worden in artikel 24 Handhaving en toezicht het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 1.500 (x € 1.000).

III

In de begrotingsstaat inzake de agentschappen worden de baten en de lasten van de Inspectie Leefomgeving en Transport telkens verhoogd met € 1.500 (x € 1.000).

Toelichting

Dit amendement regelt dat de uitgaven voor artikel 24 Handhaving en Toezicht worden verhoogd met een bedrag van € 1,5 miljoen. Deze verhoging komt geheel ten goede voor de inzet van extra inspecteurs door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Daarbij is het aan de ILT zelf om te bepalen op welke terreinen precies zij meer inspecteurs willen inzetten. Gezien de problemen met vervoer van gevaarlijke stoffen, bedrijven in de chemie, en cabotage in het wegvervoer, valt te denken aan extra capaciteit op deze onderwerpen. Ook zouden deze extra inspecteurs juist kunnen worden ingezet voor inspectie op asbest of in de luchtvaart, aangezien de ILT in het jaarverslag 2012 constateert dat op beide terreinen een gebrek aan capaciteit is.

Dekking wordt gevonden binnen de begroting op het niet juridisch verplichte deel van artikel 13 Ruimtelijke Ontwikkeling, bijvoorbeeld de operationele doelstelling 13.4, Ruimtegebruik Bodem, dat betrekking heeft op mogelijke knelpunten in de uitvoering van de Wet bodembescherming.

Van Veldhoven