Kamerstuk 33519-24

Amendement van het lid Jasper van Dijk over studenten die reeds een bachelor of mastergraad hebben behaald maar nog geen dertig zijn en slechts het wettelijk collegegeld schuldig zijn

Dossier: Wijziging van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek en enkele andere wetten in verband met de uitvoering van diverse maatregelen, aangekondigd in de Strategische Agenda Hoger onderwijs, Onderzoek en Wetenschap (Wet Kwaliteit in verscheidenheid hoger onderwijs)


14,0 %
86,0 %

SP

50PLUS

PvdD

GL

SGP

CDA

PVV

PvdA

VVD

D66

CU


Nr. 24 AMENDEMENT VAN HET LID JASPER VAN DIJK

Ontvangen 23 april 2013

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I komt onderdeel AV1 te luiden:

AV1

Artikel 7.45a wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid vervalt onderdeel b onder toevoeging van het woord «en» aan het slot van onderdeel a en verlettering van onderdeel c tot onderdeel b.

2. Aan het tweede lid wordt aan het slot een zinsnede ingevoegd, luidende: of voor een student die de leeftijd van 30 jaren nog niet heeft bereikt.

Toelichting

Dit amendement regelt dat een student die de leeftijd van dertig jaren nog niet heeft bereikt, maar wel reeds een bachelor- of mastergraad heeft gehaald, geen instellingscollegegeld hoeft te betalen. Deze student is slechts het wettelijke collegegeld verschuldigd.

Jasper van Dijk