Nr. 16 AMENDEMENT VAN HET LID ROG

Ontvangen 22 april 2013

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, wordt na onderdeel AV1 een onderdeel ingevoegd, luidende:

AV2

In artikel 7.46, wordt na het derde lid een lid ingevoegd, luidende:

  • 3a. Het instellingscollegegeld voor de student die slechts niet voldoet aan de voorwaarde, genoemd in artikel 7.45a, eerste lid, onder a, bedraagt ten hoogste vijf maal het volledige wettelijke collegegeld dat op grond van artikel 7.45, eerste lid, bij algemene maatregel van bestuur is vastgesteld en op de wijze daarin bepaald is geïndexeerd. Het instellingsbestuur verstrekt de student bedoeld in de eerste volzin informatie over de opbouw van dit instellingscollegegeld.

Toelichting

In het onderhavige wetsvoorstel wordt geregeld dat het collegegeld voor excellente studies maximaal vijf maal het wettelijke collegegeld mag bedragen.

Nu het collegegeld voor excellente studies wordt gemaximeerd om te voorkomen dat een te hoog collegegeld door de instellingen kan worden gevraagd is het logisch ook een maximering op te leggen voor het collegegeld bij tweede studies. Dit amendement regelt dat analoog aan de bepalingen voor de excellente studies, ook een maximering voor het wettelijke collegegeld wordt opgelegd. Bovendien moeten de instellingen het bedrag dat zij vragen voor de tweede studie onderbouwen.

Rog