Gepubliceerd: 30 november 2012
Indiener(s): Henk Kamp (minister economische zaken) (VVD)
Onderwerpen: economie energie natuur en milieu overige economische sectoren
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33493-4.html
ID: 33493-4

Nr. 4 NADER RAPPORT1

Het advies van de Afdeling advisering van de Raad van State wordt niet openbaar gemaakt, omdat het zonder meer instemmend luidt / uitsluitend opmerkingen van redactionele aard bevat (artikel 26, vijfde lid, van de Wet op de Raad van State)

Hieronder is opgenomen het nader rapport d.d. 27 november 2012, aangeboden aan de Koningin door de minister van Economische Zaken.

Blijkens de mededeling van de Directeur van Uw kabinet van 10 juli 2012, nr. no. 12 001593, machtigde Uwe Majesteit de Afdeling advisering van de Raad van State haar advies inzake het bovenvermelde voorstel van wet rechtstreeks aan mij te doen toekomen. Dit advies, gedateerd 15 augustus 2012, nr. No.W15.12.0250/IV, bied ik U hierbij aan.

Het voorstel geeft de Afdeling advisering van de Raad van State geen aanleiding tot het maken van inhoudelijke opmerkingen. Twee redactionele opmerkingen over vernummering zijn niet overgenomen, omdat in het advies nog geen rekening is gehouden met een recent in werking getreden wet. Daarnaast is ervoor gekozen om een opmerking om in de voorgestelde wijziging van de Warmtewet «opwekken van warmte» te vervangen door «productie van warmte» niet over te nemen om de terminologie van de Warmtewet zo veel mogelijk aan te laten sluiten bij de Elektriciteitswet 1998 en de Gaswet *). De overige redactionele opmerkingen zijn in het voorstel van wet en de memorie van toelichting verwerkt. Voorts is een technische aanvulling in de memorie van toelichting opgenomen.

Ik moge U verzoeken het hierbij gevoegde gewijzigde voorstel van wet en de gewijzigde memorie van toelichting aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal te zenden.

De minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

*) Deze redactionele opmerking luidt:

Artikel III (wijziging voorstel van wet Warmtewet)

  • In onderdeel A (artikel 1, nieuw onderdeel n) de zinsnede «warmte die is opgewekt» vervangen door: warmte die is geproduceerd.

  • In onderdeel A (artikel 1, nieuw onderdeel o) het woord «opgewekt» vervangen door: geproduceerd.

  • In onderdeel B (nieuw artikel 27) het woord «opwekking» vervangen door: productie. Voorts het woord «opgewekt» vervangen door: geproduceerd.