Kamerstuk 33362-50

Reactie op verzoek van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport om een stand van zakenbrief met daarbij behorend tijdpad inzake Wetsvoorstel Verticale Integratie, artikel 13 en Zvw-pgb

Dossier: Wijziging van de Wet marktordening gezondheidszorg en enkele andere wetten, teneinde te voorkomen dat zorgverzekeraars zelf zorg verlenen of zorg laten aanbieden door zorgaanbieders waarin zij zelf zeggenschap hebben

Gepubliceerd: 21 januari 2015
Indiener(s): Edith Schippers (minister volksgezondheid, welzijn en sport) (VVD)
Onderwerpen: organisatie en beleid verzekeringen zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33362-50.html
ID: 33362-50

Nr. 50 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 21 januari 2015

De Eerste Kamer heeft op 15 december 2015 het wetsvoorstel Kamerstuk 33 362 (Wet verbod verticale integratie) verworpen. U heeft mij verzocht de Kamer uiterlijk 21 januari 2015 een stand van zakenbrief met een daarbij behorend tijdpad over onderhavige materie toe te zenden.

In deze brief informeer ik u over het onderdeel persoonsgebonden budget in de Zorgverzekeringswet (Zvw-pgb). In lijn met de door de Eerste Kamer aanvaarde motie Ganzevoort c.s.1 zal ik zo snel mogelijk een apart wetsvoorstel indienen om het Zvw-pgb wettelijk te verankeren.

Ik zal u binnen afzienbare tijd schriftelijk informeren over de stand van zaken met betrekking tot de andere elementen uit het wetsvoorstel.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers