Kamerstuk 33348-98

Gewijzigd amendement van het lid Smaling ter vervanging van nr. 37 dat regels stelt met betrekking tot de samenstelling van het bestuur van de faunabeheereenheid

Dossier: Regels ter bescherming van de natuur (Wet natuurbescherming)

Gepubliceerd: 24 juni 2015
Indiener(s): Eric Smaling (SP)
Onderwerpen: natuur- en landschapsbeheer natuur en milieu
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33348-98.html
ID: 33348-98
Origineel: 33348-37

Nr. 98 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID SMALING TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 37

Ontvangen 24 juni 2015

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Artikel 3.12 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het tweede lid wordt de tweede volzin vervangen door: Het bestuur van de faunabeheereenheid bestaat in ieder geval voor gelijke delen uit:

  • a. wetenschappers;

  • b. belanghebbenden, waartoe in ieder geval behoren:

    • 1°. jachthouders met een jachtakte;

    • 2°. grondgebruikers; en

    • 3°. vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties die zich tot doel hebben gesteld het dierenwelzijn te beschermen en te bevorderen, en

  • c. terreinbeheerders.

2. In het tweede lid, tweede volzin wordt na «vertegenwoordigers van» ingevoegd: andere.

3. Na het tweede lid wordt een lid ingevoegd, luidende:

  • 2a. De samenstelling van het bestuur van de faunabeheereenheid behoeft de goedkeuring van provinciale staten van de provincie waarin de faunabeheereenheid werkzaam is. Ingeval een faunabeheereenheid werkzaam is in een werkgebied dat in verschillende provincies is gelegen, geschiedt de goedkeuring door provinciale staten van de provincie waarin het werkgebied van de faunabeheereenheid grotendeels is gelegen, in overeenstemming met provinciale van de andere provincies waarin het werkgebied mede is gelegen.

Toelichting

De indiener vindt het wenselijk dat faunabeheereenheden evenwichtig zijn samengesteld en dat niet de besluitvorming wordt vormgegeven naar de belangen van één specifieke groep. Het amendement regelt daartoe dat een faunabeheereenheid voor één derde bestaat uit wetenschappers, voor één derde uit terreinbeheerders en voor één derde uit belanghebbenden zoals boeren, jagers en dierenwelzijnsorganisaties.

In het voorliggende amendement is de uiteindelijke samenstelling van de faunabeheereenheid onderworpen aan de goedkeuring van provinciale staten.

Smaling