Kamerstuk 33348-37

Amendement van het lid Smaling dat regels stelt met betrekking tot de samenstelling van het bestuur van de faunabeheereenheid

Dossier: Regels ter bescherming van de natuur (Wet natuurbescherming)

Gepubliceerd: 5 juni 2015
Indiener(s): Eric Smaling
Onderwerpen: natuur- en landschapsbeheer natuur en milieu
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33348-37.html
ID: 33348-37
Wijzigingen: 33348-98

Nr. 37 AMENDEMENT VAN HET LID SMALING

Ontvangen 5 juni 2015

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel 3.12, tweede lid, worden de tweede en derde volzin vervangen door: Het bestuur van de faunabeheereenheid bestaat ten minste voor gelijke delen uit:

  • a. wetenschappers;

  • b. belanghebbenden, waartoe in ieder geval behoren:

    • 1°. jachthouders met een jachtakte;

    • 2°. grondgebruikers; en

    • 3°. vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties die zich tot doel hebben gesteld het dierenwelzijn te beschermen en te bevorderen, of

  • c. terreinbeheerders.

Op uitnodiging van het bestuur van de faunabeheereenheid kunnen andere vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties deelnemen aan de vergaderingen van het bestuur en het bestuur adviseren.

Toelichting

De indieners vinden het wenselijk dat faunabeheereenheden evenwichtig zijn samengesteld en dat niet de besluitvorming wordt vormgegeven naar de belangen van één specifieke groep. Het amendement regelt daartoe dat een faunabeheereenheid voor één derde bestaat uit wetenschappers, voor één derde uit terreinbeheerders en voor één derde uit belanghebbenden zoals boeren, jagers en dierenwelzijnsorganisaties.

Smaling