Kamerstuk 33348-124

Amendement van het lid Van Veldhoven dat regelt dat de Minister van Economische Zaken een landelijke, openbaar toegankelijke databank aanwijst waarin actuele informatie over verspreiding en voorkomen van beschermde dier- en planten soorten en andere relevante natuurinformatie zijn opgenomen

Dossier: Regels ter bescherming van de natuur (Wet natuurbescherming)


Nr. 124 AMENDEMENT VAN HET LID VAN VELDHOVEN

Ontvangen 25 juni 2015

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Na paragraaf 3.3 wordt een paragraaf ingevoegd, luidende:

§ 3.3.a Register beschermde soorten

Artikel 3.11a

  • 1. Onze Minister wijst een landelijke databank aan waarin actuele informatie over verspreiding en voorkomen van beschermde dier- en planten soorten en andere relevante natuurinformatie zijn opgenomen.

  • 2. De databank, bedoeld in het eerste lid, is openbaar toegankelijk.

Toelichting

De indiener is van mening dat relevante informatie over beschermde dier- en plantensoorten beschikbaar moet worden gesteld via een algemeen toegankelijke digitale databank. Het Ministerie voorziet daarin, in samenwerking met belanghebbenden, via een databank waarmee actuele en adequate natuurgegevens beschikbaar gemaakt kunnen worden. Op deze manier kunnen burgers, ondernemers en overheden op eenvoudige wijze informatie vinden over de aanwezigheid van beschermde dier- en planten soorten op de betreffende locatie. Het NDFF zou deze rol kunnen vervullen, maar zou op termijn moeten worden geïntegreerd in de Laan van de Leefomgeving aangezien deze wet top termijn op zal gaan in de Omgevingswet.

Van Veldhoven