Kamerstuk 33330-33

Nader gewijzigd amendement van de leden Paulus Jansen en Voortman ter vervanging van nr. 28 dat regelt dat alleen het salaris van de hoofdhuurder en de inwonende partner meetellen voor een huurverhoging

Dossier: Wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek en de Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte (huurverhoging op grond van een tweede categorie huishoudinkomens)

Gepubliceerd: 7 februari 2013
Indiener(s): Linda Voortman (GL), Paulus Jansen (SP)
Onderwerpen: burgerlijk recht huisvesting huren en verhuren recht
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33330-33.html
ID: 33330-33
Origineel: 33330-28

25,3 %
74,7 %

SP

PVV

CU

50PLUS

PvdD

VVD

PvdA

SGP

D66

CDA

GL


Nr. 33 NADER GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN DE LEDEN PAULUS JANSEN EN VOORTMAN TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 28

Ontvangen 7 februari 2013

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

In de beweegreden wordt «en de overige bewoners van een woonruimte» vervangen door: en diens echtgenoot, geregistreerd partner of andere levensgezel, voor zover deze dezelfde woonruimte bewonen.

II

In artikel I, onderdeel B, tweede punt, wordt na «wordt» ingevoegd: de zinsnede «en de overige bewoners van een woonruimte, met dien verstande dat van een overige bewoner» vervangen door «en dat van diens echtgenoot, geregistreerd partner of andere levensgezel, voor zover deze dezelfde woonruimte bewonen, en met dien verstande dat van de echtgenoot, partner onderscheidenlijk levensgezel» en de zinsnede.

III

In artikel II, onderdeel A, eerste punt, wordt «en overige bewoners» vervangen door: en diens echtgenoot, geregistreerd partner of andere levensgezel, voor zover deze dezelfde woonruimte bewonen.

Toelichting

Dit amendement regelt dat alleen het salaris van de hoofdhuurder en de inwonende partner meetellen voor een huurverhoging. Een huurder die zijn ouder(s) of werkende kinderen in huis heeft, moet daardoor niet worden geconfronteerd met een grote huurverhoging. Het is onwenselijk dat er nog extra rekeningen kunnen worden gestuurd omdat er meer mensen gebruikmaken van een kamer. Het is prima als deze inwonende ouder(s) of kinderen een bijdrage aan de huur betalen aan de hoofdhuurder, maar de Staat moet dat niet afromen omdat de corporatiewoning opeens als een hotel wordt beschouwd.

Paulus Jansen Voortman