Kamerstuk 33168-23

Amendement van het lid Bruins-Slot dat bewerkstelligt dat de in artikel 16d, tweede lid, van de Wet toelating zorginstellingen bedoelde driejaarstermijn komt te gelden voor iedere investering

Dossier: Wijziging van de Wet toelating zorginstellingen en enkele andere wetten om het mogelijk te maken dat aanbieders van medisch-specialistische zorg, mits zij aan een aantal voorwaarden voldoen, winst uitkeren (voorwaarden voor winstuitkering aanbieders medisch-specialistische zorg)

Gepubliceerd: 26 juni 2014
Indiener(s): Hanke Bruins Slot (CDA)
Onderwerpen: organisatie en beleid zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33168-23.html
ID: 33168-23

26,7 %
73,3 %

Van Vliet

PvdA

GL

PvdD

PVV

SGP

D66

50PLUS/Baay-Timmerman

SP

50PLUS/Klein

CU

CDA

GrBvK

VVD


Nr. 23 AMENDEMENT VAN HET LID BRUINS SLOT

Ontvangen 26 juni 2014

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel III, onderdeel E, wordt in artikel 16d, tweede lid, de zinsnede «ten gevolge van een investering» vervangen door: ten gevolge van een specifieke investering.

Toelichting

In het voorgestelde artikel 16d, tweede lid, van de Wet toelating zorginstellingen is geregeld dat een zorgaanbieder een beschikking tot winstuitkering niet eerder kan aanvragen dan in de tiende maand van het derde jaar volgende op de dag waarop hij voor de eerste keer ten gevolge van een investering, eigen vermogen verwerft. Dit betekent dat de voorgestelde driejaarstermijn alleen geldt ten aanzien van de eerste investering. Dit amendement bewerkstelligt dat deze driejaarstermijn komt te gelden voor iedere investering.

De indiener vindt het van belang, dat bij elke nieuwe investering door een investeerder of de komst van een nieuwe investeerder er een periode van drie jaar geldt, voordat er tot winstuitkering kan worden overgaan. Dit zorgt voor een extra waarborg dat op een zorgvuldige wijze winstuitkering plaatsvindt.

Bruins Slot