Kamerstuk 33121-10

Amendement van het lid Schouten over het uitbreiden van de werking van artikel 10, tweede lid, naar alle werknemers van een financiële instelling

Dossier: Invoering van een bankenbelasting (Wet bankenbelasting)

Gepubliceerd: 17 april 2012
Indiener(s): Carola Schouten (CU)
Onderwerpen: belasting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33121-10.html
ID: 33121-10

Nr. 10 AMENDEMENT VAN HET LID SCHOUTEN

Ontvangen 17 april 2012

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Na artikel 14 wordt een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 14a

In artikel 10, tweede lid, wordt een jaar na inwerkingtreding van deze wet «ten minste één bestuurder» vervangen door: ten minste één bestuurder of werknemer.

Toelichting

Bonussen, voor zover noodzakelijk, dienen gematigd te zijn en te worden gekoppeld aan welzijn in plaats van gericht te zijn op kortetermijnwinst. Dat geldt niet alleen voor bestuurders, maar voor alle medewerkers van een financiële instelling, zoals bijvoorbeeld handelaren in dealingrooms. Met dit amendement breidt de indiener de werking van artikel 10, tweede lid, dan ook uit naar alle werknemers van een financiële instelling. Hierbij is voorzien in een overgangstermijn van één jaar, teneinde instellingen de gelegenheid te geven hun beloningenbeleid hierop aan te passen.

Met de term «werknemer» wordt degene bedoeld die zich heeft verbonden in dienst van een andere partij, de werkgever, tegen loon gedurende zekere tijd arbeid te verrichten (Artikel 7:610 van het Burgerlijk Wetboek).

Schouten