Kamerstuk 32839-13

Amendement van het lid Van Veldhoven over het technologieneutraal formuleren van de noodvoorziening zodat deze niet per definitie aanstuurt op een gasnet als alternatief voor een falende warmtevoorziening

Dossier: Wijziging van de Warmtewet in verband met enkele aanpassingen

Gepubliceerd: 2 oktober 2012
Indiener(s): Stientje van Veldhoven (D66)
Onderwerpen: energie natuur en milieu
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32839-13.html
ID: 32839-13

90,0 %
10,0 %

50PLUS

PVV

SGP

CU

GL

VVD

SP

PvdD

D66

PvdA

CDA


Nr. 13 AMENDEMENT VAN HET LID VAN VELDHOVEN

Ontvangen 2 oktober 2012

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel B, wordt aan artikel 12d een lid toegevoegd, luidende:

  • 3. De opdracht, bedoeld in het eerste lid, wordt niet gegeven dan nadat Onze Minister onderzocht heeft of anders dan door aanleg van een gastransportnet voorzien kan worden in een volwaardig alternatief voor het warmtenet. Indien uit dit onderzoek blijkt dat een volwaardig alternatief beschikbaar is dat uit oogpunt van duurzaamheid, kosten of een ander publiek belang de voorkeur verdient bevordert Onze Minister de totstandkoming van dat alternatief.

Toelichting

De indiener beoogt met deze wijziging de bepaling met betrekking tot de noodvoorziening technologieneutraal te formuleren, zodat deze niet per definitie aanstuurt op een gasnet als alternatief voor een falende warmtevoorziening. Gedacht kan worden aan andere technologische mogelijkheden om te voorzien in de energievoorziening, zoals zonneboilers en extra isolatie, in plaats van een nieuw aardgasnet. In principe biedt de wet de minister hiervoor de ruimte. Met deze wijziging wordt duidelijk aangegeven dat dit kan en is die keuze gekoppeld aan een onderbouwing vanuit duurzaamheid, kosten of een ander publiek belang.

Van Veldhoven