Gepubliceerd: 8 september 2011
Indiener(s): Janneke Snijder-Hazelhoff (VVD)
Onderwerpen: economie transport verkeer water
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32811-5.html
ID: 32811-5

Nr. 5 VERSLAG

Vastgesteld 8 september 2011

De vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu1, belast met het voorbereidend onderzoek van dit wetsvoorstel, heeft de eer verslag uit te brengen van haar bevindingen. Het verslag behandelt alleen die onderdelen waarover door de genoemde fracties inbreng is geleverd.

Onder het voorbehoud dat de regering de gestelde vragen tijdig en afdoende zal hebben beantwoord, acht de commissie de openbare behandeling van dit wetsvoorstel voldoende voorbereid.

De leden van de SP-fractie hebben kennisgenomen van het voorstel tot wijziging van de Wet vervoer over zee in verband met de intrekking van de groepsvrijstelling voor lijnvaartconferences en hebben daarover de volgende vragen.

Kan de regering toelichten wat het opzeggen van het Verdrag inzake een gedragscode voor lijnvaartconferences voor ontwikkelingslanden betekent? Wat zijn de gevolgen voor het recht dat scheepvaartmaatschappijen uit deze landen hebben op 40% van de lading die conferences op vervoerroutes van en naar deze landen vervoeren en wat zijn de gevolgen voor ontwikkelingslanden in termen van bijvoorbeeld handel, administratieve lasten en inkomsten in het algemeen? Is er overleg gevoerd met ontwikkelingslanden over opzegging van het Verdrag? Zo nee, waarom niet? Zo ja, hoe luidden de reacties?

De voorzitter van de commissie,Snijder-Hazelhoff

De adjunct-griffier van de commissie,Tijdink