Kamerstuk 32701-21

Tijdelijke regeling uitkering aan voormalig WWIK-gerechtigden

Dossier: Intrekking van de Wet werk en inkomen kunstenaars

Gepubliceerd: 19 januari 2012
Indiener(s): Paul de Krom (staatssecretaris sociale zaken en werkgelegenheid) (VVD)
Onderwerpen: organisatie en beleid sociale zekerheid werk
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32701-21.html
ID: 32701-21

Nr. 21 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 19 januari 2012

De vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft mij verzocht vóór donderdag 19 januari 2012 10.00 uur te informeren over de overgangsregeling WWIK. Hiermee voldoe ik aan dit verzoek.

Zoals ik in mijn eerdere brief van 12 januari 2012 al meldde heeft de voorzieningenrechter de staat geboden een overgangsregeling te treffen in verband met de intrekking van de Wet werk en inkomen kunstenaars (WWIK). In genoemde brief heb ik u gemeld er naar te streven om ter uitvoering van het vonnis op zo kort mogelijke termijn met de door de rechter geboden overgangsregeling te komen. Tevens heb ik u gemeld de inbreng van de VNG, WWIK-centrumgemeenten en Divosa hierbij te betrekken.

Teneinde gemeenten in staat te stellen om tijdig betalingen aan betrokkenen te kunnen voldoen heb ik inmiddels de tijdelijke overgangsregeling vastgesteld. Ik heb de betreffende centrumgemeenten, de VNG en Divosa op woensdag 18 januari 2012 over de overgangsregeling geïnformeerd en verzocht de uitvoering ter hand te nemen. De regeling zal heden in de Staatscourant worden gepubliceerd.

De definitieve overgangsregeling treft u in de bijlage aan1.

De staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, P. de Krom