Gepubliceerd: 21 oktober 2010
Indiener(s): Ab Klink (CDA)
Onderwerpen: verzekeringen zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32543-5.html
ID: 32543-5

Nr. 5 NADER RAPPORT

Het advies van de Afdeling advisering van de Raad van State wordt niet openbaar gemaakt, omdat het uitsluitend opmerkingen van redactionele aard bevat (artikel 26, zesde juncto vijfde lid, van de Wet op de Raad van State)

Hieronder is opgenomen het nader rapport d.d. 13 oktober 2010, aangeboden aan de Koningin door de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Blijkens de mededeling van de Directeur van Uw Kabinet van 21 juli 2010, no. 10.002109, machtigde Uwe Majesteit de Raad van State zijn advies inzake het bovenvermelde voorstel van wet rechtstreeks aan mij te doen toekomen. Dit advies, gedateerd 3 september 2010, nr. W13.10.0354/l, bied ik U hierbij, mede namens de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, aan.

Het voorstel van wet geeft de Raad van State geen aanleiding tot het maken van inhoudelijke opmerkingen. De redactionele kanttekeningen van de Raad zijn verwerkt. Conform aanwijzing 124d, tweede lid, is «het bestuur» geschrapt, waardoor het CAK zowel de benaming is van het zelfstandig bestuursorgaan als van de rechtspersoon waar het bestuursorgaan deel van uitmaakt.

Ik moge U verzoeken het hierbij gevoegde voorstel van wet en de memorie van toelichting aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal te zenden.

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

A. Klink