Kamerstuk 32402-18

Amendement van het lid Bruins Slot over het mededeling doen van incidenten aan zowel client als vertegenwoordiger, dan wel nabestaande van de overleden client

Dossier: Regels ter bevordering van de kwaliteit van zorg en de behandeling van klachten en geschillen in de zorg (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg)

Gepubliceerd: 14 juni 2013
Indiener(s): Hanke Bruins Slot (CDA)
Onderwerpen: organisatie en beleid zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32402-18.html
ID: 32402-18

100,0 %
0,0 %

VVD

SP

PvdD

CDA

50PLUS

CU

PvdA

PVV

GL

SGP

D66


Nr. 18 AMENDEMENT VAN HET LID BRUINS SLOT

Ontvangen 14 juni 2013

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel 10, derde lid, wordt na «aan een cliënt» ingevoegd:, alsmede een vertegenwoordiger van de cliënt dan wel een nabestaande van de overleden cliënt.

Toelichting

Met dit amendement wordt geregeld dat de zorgaanbieder niet alleen aan de cliënt onverwijld mededeling doet van de aard en toedracht van incidenten bij de zorgverlening die voor de cliënt merkbare gevolgen hebben of kunnen hebben, maar ook aan een vertegenwoordiger van de cliënt dan wel een nabestaande van de overleden cliënt. Dit omdat een incident ontdekt kan worden op het moment dat een cliënt bijvoorbeeld overleden is (hoeft niet ten gevolge van het incident te zijn). Als een cliënt een vertegenwoordiger heeft, is het ook wenselijk dat zowel de cliënt als ook de vertegenwoordiger op de hoogte is van een incident bij de zorgverlening.

Bruins Slot