Kamerstuk 32304-26

Gewijzigd amendement van het lid Paulus Jansen ter vervanging van nr. 15 over het schrappen van de tijdzonering t.a.v. de experimenteerbepaling

Dossier: Wijziging van de Waterwet en de Wet Infrastructuurfonds in verband met de bescherming tegen overstromingen en de zorg voor de zoetwatervoorziening in relatie tot verwachte klimaatveranderingen (Deltawet waterveiligheid en zoetwatervoorziening)


82,7 %
17,3 %

VVD

PvdD

SGP

D66

CU

SP

PVV

PvdA

GL

CDA


Nr. 26 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID PAULUS JANSEN TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 15

Ontvangen 27 juni 2011

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

Artikel III, derde lid, vervalt.

II

Artikel V, tweede lid, eerste volzin, komt te luiden: Onze Minister van Infrastructuur en Milieu zendt uiterlijk tien jaren na inwerkingtreding van artikel III van deze wet aan de Staten-Generaal een verslag over de doeltreffendheid en effecten van artikel III van deze wet in de praktijk.

Toelichting

Het Deltaprogramma waterveiligheid en zoetwatervoorziening gaat op zijn minst tientallen jaren duren en in die tijd zullen ook met regelmaat nieuwe projecten aan het programma toegevoegd worden. Gedurende de gehele looptijd van het Deltaprogramma, zal de behoefte aan ruimte voor experimenten bestaan. Genoemd artikel geeft een tijdszonering van tien jaar, echter de periode van experimenteren hoeft zich niet slechts tot tien jaar te beperken. Dit amendement schrapt de tijdszonering.

Paulus Jansen