Kamerstuk 32291-35

Brief van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid inzake de openbaarmaking en toezending van de BOR-notitie "Mogelijke kosten van een wettelijk breed moratorium (WBM) in de schuldhulpverlening"

Dossier: Het geven aan gemeenten van de verantwoordelijkheid voor schuldhulpverlening (Wet gemeentelijke schuldhulpverlening)


Nr. 35 BRIEF VAN DE VASTE COMMISSIE VOOR SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 31 mei 2011

Op verzoek van de vaste Tweede Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het Bureau Onderzoek en Rijksuitgaven van de Tweede Kamer (BOR) onderzoek gedaan naar de kosten van het ingediende amendement van Sterk/Spekman (32 291, nr. 25) en het amendement Ulenbelt (32 291, nr. 11) met betrekking tot de invoering van een wettelijk breed moratorium (WBM) in het minnelijk traject. Deze amendementen zijn ingediend tijdens de behandeling van het wetsvoorstel gemeentelijke schuldhulpverlening. Het BOR heeft de aannames over de kosten van een wettelijk breed moratorium (WBM) in het minnelijk traject uit de verschillende onderzoeken/monitors op rij gezet en daarbij de verschillen tussen de aannames aangegeven.

In haar procedurevergadering van 24 mei 2011 heeft de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid besloten deze notitie openbaar te maken.

Hierbij bied ik u een exemplaar van de notitie aan1.

De voorzitter van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Van Gent

De griffier van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Post