48,0 %
52,0 %

GL

D66

SP

PvdA

CU

SGP

PvdD

CDA

PVV

VVD


Nr. 45 TWEEDE NADER GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID PAULUS JANSEN TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 44

Ontvangen 29 juni 2011

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

Aan artikel I, artikel 11.23, wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 6. Onze Minister zendt jaarlijks een overzicht van de in het voorgaande kalenderjaar verleende vrijstellingen aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

II

In artikel I, artikel 11.24, wordt onder vernummering van het zesde lid tot zevende lid een lid ingevoegd, luidende:

  • 6. Onze Minister zendt jaarlijks een overzicht van de in het voorgaande kalenderjaar verleende ontheffingen aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

III

Aan artikel I, artikel 11.49, wordt onder vernummering van het vierde lid tot vijfde lid een lid ingevoegd, luidende:

  • 4. Onze Minister zendt jaarlijks een overzicht van de in het voorgaande kalenderjaar genomen overschrijdingsbesluiten aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Toelichting

Dit amendement regelt dat de Minister jaarlijks een overzicht van alle verleende vrijstellingen (11.23), ontheffingen (11.24) en overschrijdingsbesluiten (11.49) aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal zendt. De indiener is van mening dat deze jaarlijkse verslagplicht in de wet verankerd dient te zijn.

Het overzicht van de vrijstellingen, ontheffingen en overschrijdingsbesluiten kan worden gebundeld in één verslag. Daarmee wordt, met een minimum aan bureaucratie, voor de Kamer inzichtelijk gemaakt of de betreffende instrumenten met terughoudendheid gebruikt worden.

Paulus Jansen