Gepubliceerd: 8 juni 2011
Indiener(s): Paulus Jansen (SP)
Onderwerpen: geluid natuur en milieu organisatie en beleid verkeer
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32252-22.html
ID: 32252-22
Wijzigingen: 32252-36

Nr. 22 AMENDEMENT VAN HET LID PAULUS JANSEN

Ontvangen 8 juni 2011

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel I, artikel 11.1, komt de definitie «brongegevens» te luiden: brongegevens: de brongegevens bedoeld in artikel 11.3a.

II

In artikel I wordt na artikel 11.3, een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 11.3a

  • 1. Bij ministeriële regeling worden brongegevens aangewezen, benodigd voor de vaststelling van de geluidproductie en de geluidsbelasting vanwege een weg of een spoorweg.

  • 2. De brongegevens worden in ieder geval gebaseerd op de gemiddelde waarden over de technische levensduur van de weg of spoorweg en feitelijke metingen.

Toelichting

Het is van groot belang voor de rechtsbescherming van omwonenden dat de gebruikte brongegevens een reële afspiegeling zijn van de praktijk. Dat betekent onder meer dat rekening dient te worden gehouden met het (gemiddelde) effect veroudering, achterstallig onderhoud en dergelijke.

Om deze reden dienen de brongegevens waar mogelijk gebaseerd te zijn op praktijkmetingen. Bij nieuwe constructies waar dit nog niet mogelijk is, kan in eerste instantie worden uitgegaan van berekende waarden, maar dient de berekende waarde op de kortst mogelijke termijn gevalideerd te worden door metingen.

De meetgegevens zijn openbare informatie in de zin van de Wet Openbaarheid Bestuur.

Paulus Jansen