Kamerstuk 32252-13

Gewijzigd amendement van het lid Samsom ter vervanging van nr. 12 over het ambtshalve verlagen van de geluidproductieplafonds op basis van ontwikkelingen met betrekking tot het bronbeleid

Dossier: Wijziging van de Wet milieubeheer in verband met de invoering van geluidproductieplafonds en de overheveling van hoofdstuk IX van de Wet geluidhinder naar de Wet milieubeheer (modernisering instrumentarium geluidbeleid, geluidproductieplafonds)

Gepubliceerd: 7 juni 2011
Indiener(s): Diederik Samsom (PvdA)
Onderwerpen: geluid natuur en milieu organisatie en beleid verkeer
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32252-13.html
ID: 32252-13
Origineel: 32252-12
Wijzigingen: 32252-25

Nr. 13 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID SAMSOM TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 12

Ontvangen 7 juni 2011

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, artikel 11.28, wordt na het eerste lid een lid ingevoegd, luidende:

  • 1a. Een geluidproductieplafond wordt op basis van ontwikkelingen met betrekking tot het bronbeleid zo veel mogelijk verlaagd.

Toelichting

Dit amendement bewerkstelligt dat Onze Ministers ambtshalve de geluidproductieplafonds voor wegen en spoorwegen op basis van ontwikkelingen met betrekking tot het bronbeleid, zo veel mogelijk verlagen.

Deze wijziging zorgt voor een prikkel om de geluidproductieplafonds te verlagen zodra bronbeleid dat mogelijk maakt. Zo wordt vermindering van geluid door verbeterde technieken niet alleen ingezet voor nieuwe uitbreiding van infrastructuur, maar ook gebruikt voor gezondheidswinst van omwonenden.

Samsom