Kamerstuk 32252-11

Amendement van het lid Wiegman-van Meppelen Scheppink over het opnemen van de verplichting voor de beheerder om de te nemen maatregelen aan te geven bij verwachtte niet-naleving van het geluidsproductieplafond binnen 5 jaren

Dossier: Wijziging van de Wet milieubeheer in verband met de invoering van geluidproductieplafonds en de overheveling van hoofdstuk IX van de Wet geluidhinder naar de Wet milieubeheer (modernisering instrumentarium geluidbeleid, geluidproductieplafonds)


49,3 %
50,7 %

CDA

CU

PVV

SGP

D66

VVD

SP

PvdA

PvdD

GL


Nr. 11 AMENDEMENT VAN HET LID WIEGMAN-VAN MEPPELEN SCHEPPINK

Ontvangen 7 juni 2011

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I wordt artikel 11.22 als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid wordt na «in het voorafgaande kalenderjaar» een zinsnede ingevoegd, luidende: en zijn verwachtingen met betrekking tot de naleving van de geluidsproductieplafonds in de aankomende vijf kalenderjaren.

2. Onder vervanging van de punt aan het slot van het vierde lid, onderdeel b, door een puntkomma worden twee onderdelen toegevoegd, luidende:

  • c. een overzicht van de weg- of baanvakken waar de berekende geluidproductie op een of meer referentiepunten naar verwachting binnen vijf jaar na het jaar waarin het verslag wordt uitgebracht zal worden overschreden;

  • d. een overzicht van de geluidbeperkende maatregelen die de beheerder voornemens is te nemen voor de weg- of baanvakken bedoeld onder b en c, om overschrijding van geluidproductieplafonds in de daaropvolgende vijf jaar te voorkomen, alsmede de wijze waarop hij uitvoering geeft aan deze maatregelen.

Toelichting

Jaarlijks maakt de beheerder een verslag met betrekking tot de naleving van de geluidproductieplafonds in het voorafgaande kalenderjaar (artikel 11.22 lid 1). Bij of krachtens algemene maatregel van bestuur worden regels gesteld met betrekking tot de gegevens die het verslag ten minste bevat (artikel 11.22 lid 3). Dit betreft in elk geval een overzicht van referentiepunten waar de berekende geluidproductie 0,5 dB of minder onder het geldende productieplafond ligt (artikel 11.22 lid 4 sub b).

Uit de memorie van toelichting blijkt dat het voornemen is om bij de AMvB op grond van artikel 11.22 lid 3 een nadere verplichting op te nemen voor het geval een of meer van de betrokken geluidproductieplafonds naar verwachting binnen 5 jaar na het jaar waarin het verslag wordt uitgebracht zullen worden overschreden. De beheerder moet in dat geval tevens aangeven welke geluidbeperkende maatregelen hij voornemens is te treffen om overschrijding van de desbetreffende geluidproductieplafonds te voorkomen, en wat zijn planning is voor de uitvoering van die maatregelen.

Een dergelijke verplichting strekt verder dan alleen het opnemen van gegevens in het verslag. Daarom regelt dit amendement dat deze verplichting wordt opgenomen in de wet.

Dit amendement hangt samen met het amendement op het wetsvoorstel 32 625 nr. 10.

Wiegman-Van Meppelen Scheppink