Kamerstuk 32211-20

Amendement van het lid Rouvoet over de mogelijkheid een vergunning te weigeren aan een prostitutiebedrijf dat zich wil vestigen op het adres waar eerder een prostitutiebedrijf gevestigd is geweest waarvan de vergunning is ingetrokken

Dossier: Regels betreffende de regulering van prostitutie en betreffende het bestrijden van misstanden in de seksbranche (Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche)


Nr. 20 AMENDEMENT VAN HET LID ROUVOET

Ontvangen 1 februari 2011

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel 15, eerste lid, wordt onder vervanging van de punt door een puntkomma, een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • d. indien de vergunning geheel of gedeeltelijk betrekking heeft op het uitoefenen van een prostitutiebedrijf en in een onder dat prostitutiebedrijf vallende seksinrichting eerder een prostitutiebedrijf is uitgeoefend waarvoor de vergunning is ingetrokken, of in die seksinrichting eerder zonder vergunning een prostitutiebedrijf is uitgeoefend.

Toelichting

Dit amendement bewerkstelligt dat een vergunning kan worden geweigerd aan een prostitutiebedrijf dat zich wil vestigen op een adres waar eerder een prostitutiebedrijf gevestigd is geweest waarvan de vergunning is ingetrokken of die zonder vergunning handelde. Deze aanpassing van de wet is noodzakelijk omdat het risico bestaat dat na intrekking van de vergunning voor het ene prostitutiebedrijf een andere exploitant zich in hetzelfde pand vestigt, daar een prostitutiebedrijf vestigt en de misstanden vervolgens laat voortduren. Een eerdere vergunningsintrekking betekent niet per definitie dat er nooit meer een prostitutiebedrijf op het betreffende adres gevestigd kan worden, de bevoegdheid tot weigering van de vergunning is immers discretionair.

Rouvoet