100,0 %
0,0 %

PvdD

SP

PvdA

GL

PVV

CDA

D66

CU

SGP

Verdonk

VVD


31 821
Wijziging van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek en enige andere wetten onder meer in verband met de verbetering van het bestuur bij de instellingen voor hoger onderwijs, de collegegeldsystematiek en de rechtspositie van studenten (versterking besturing)

nr. 28
AMENDEMENT VAN HET LID ZIJLSTRA C.S.

Ontvangen 16 juni 2009

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel BH, wordt in artikel 7.12b, onder vernummering van het vierde lid tot vijfde lid, een lid ingevoegd, luidende:

4. Indien een student bij de examencommissie een verzoek of een klacht indient waarbij een examinator betrokken is die lid is van de examencommissie, neemt de betrokken examinator geen deel aan de behandeling van het verzoek of de klacht.

Toelichting

In artikel 7.61, vijfde lid, is opgenomen dat een examinator die lid is van de examencommissie geen deel neemt aan de beraadslaging bij het college van beroep voor de examens. Deze verschoningsplicht is vreemd genoeg niet opgenomen in artikel 7.12b. Examinatoren die lid zijn van de examencommissie mogen dus wel deelnemen aan de beraadslaging in de examencommissie. Dit kan een remmende werking hebben op het indienen van klachten en daarom dient de verschoningplicht ook te gelden voor de examencommissie. Hiertoe is een lid ingevoegd in artikel 7.12b waarin dit wordt geregeld.

Zijlstra

Jan Jacob van Dijk

Besselink

Dibi

Jasper van Dijk