Gepubliceerd: 19 november 2008
Indiener(s): Rikus Jager (CDA)
Onderwerpen: verkeer weg
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31721-9.html
ID: 31721-9

31 721
Wijziging van de Spoedwet wegverbreding en de Tracéwet in verband met de vereenvoudiging van de onderzoekslast (Wet versnelling besluitvorming wegprojecten)

nr. 9
AANVULLEND VERSLAG

Vastgesteld 19 november 2008

De vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat1, belast met het voorbereidend onderzoek van dit wetsvoorstel, heeft op 29 oktober 2008 verslag uitgebracht van haar bevindingen (kamerstuk 31 721, nr. 6). De Nota naar aanleiding van het Verslag heeft de Kamer nog niet mogen ontvangen.

Teneinde de behandeling van het betreffende wetsvoorstel zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen en tegelijkertijd de zorgvuldigheid in dat proces te waarborgen, meent de commissie er verstandig aan te doen – mede met het oog op de nog door u aan de Kamer te zenden Nota naar aanleiding van het Verslag – een aanvullend verslag ten aanzien van dit wetsvoorstel uit te brengen, houdende een tweetal opmerkingen, te weten:

1. De Commissie Versnelling Besluitvorming Infrastructurele Projecten (Commissie Elverding) heeft niet op het wetsvoorstel kunnen reageren, aangezien deze commissie direct na het uitbrengen van haar advies is ontbonden. Gelet op de deskundigheid van de leden van de Commissie Versnelling Besluitvorming Infrastructurele Projecten acht de commissie het raadzaam wanneer u deze Commissie (of het Critical Support Team) zou verzoeken een reactie op het onderhavige wetsvoorstel te geven en de Kamer over de uitkomsten daarvan zou kunnen informeren;

2. Het advies van de Raad van State ten aanzien van dit wetsvoorstel lijkt onvolledig te zijn, in de zin dat het advies van de Raad van State wel lijkt te zien op de wijzigingen in de Spoedwet Wegverbreding, maar niet op de wijzigingen in de Tracéwet. Het lijkt de commissie verstandig wanneer u de Raad van State zou verzoeken ook ten aanzien van de noodzakelijke wijzigingen in de Tracéwet een advies uit te brengen.

De commissie zal het op prijs stellen wanneer u in de nog door u aan de Kamer te zenden Nota naar aanleiding van het Verslag op deze twee opmerkingen zou kunnen ingaan

De voorzitter van de commissie,

Jager

De griffier van de commissie,

Sneep


XNoot
1

Samenstelling:

Leden: Halsema (GL), Van der Staaij (SGP), Snijder-Hazelhoff (VVD), Mastwijk (CDA), Jager (CDA), voorzitter, Koopmans (CDA), Gerkens (SP), Van der Ham (D66), Haverkamp (CDA), De Krom (VVD), Samsom (PvdA), Boelhouwer (PvdA), Roefs (PvdA), Jansen (SP), Cramer (CU), Roemer (SP), Koppejan (CDA), Vermeij (PvdA), Madlener (PVV), Ten Broeke (VVD), ondervoorzitter, Ouwehand (PvdD), Polderman (SP), Tang (PvdA), De Rouwe (CDA) en Vacature (VVD).

Plv. leden: Vendrik (GL), Van der Vlies (SGP), Boekestijn (VVD), Bilder (CDA), Hessels (CDA), Atsma (CDA), Van Bommel (SP), Koşer Kaya (D66), Sterk (CDA), Aptroot (VVD), Dijsselbloem (PvdA), Jacobi (PvdA), Besselink (PvdA), Vacature (SP), Anker (CU), Van Leeuwen (SP), Knops (CDA), Depla (PvdA), Agema (PVV), Verdonk (Verdonk), Thieme (PvdD), Lempens (SP), Waalkens (PvdA), Van Heugten (CDA) en Neppérus (VVD).