Kamerstuk 31700-XIV-13

Reactie rapport over Gegevensautoriteit Natuur

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (XIV) voor het jaar 2009

Gepubliceerd: 4 november 2008
Indiener(s): Gerda Verburg (minister landbouw, natuur en voedselkwaliteit) (CDA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31700-XIV-13.html
ID: 31700-XIV-13

31 700 XIV
Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (XIV) voor het jaar 2009

nr. 13
BRIEF VAN DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 4 november 2008

Naar aanleiding van het verzoek van het lid Ouwehand, gedaan tijdens de regeling van werkzaamheden van donderdag 30 oktober 2008 betreffende een bericht over een rapport over de Gegevensautoriteit Natuur meld ik u het volgende.

De berichtgeving hierover berust waarschijnlijk op een misverstand.

Zoals in de berichtgeving gesuggereerd wordt, bestaat geen rapport van de Gegevensautoriteit Natuur. In de berichtgeving wordt hoogstwaarschijnlijk gedoeld op een brief over de vermindering van administratieve lastendruk, waarover uw Kamer binnenkort geïnformeerd wordt.

In deze brief worden de initiatieven van mijn ministerie met betrekking tot vermindering van administratieve lastendruk benoemd. Als voorbeeld wordt de Gegevensautoriteit Natuur genoemd, die een betere ontsluiting van beschikbare ecologische gegevens voor het bedrijfsleven bevordert. Hierdoor zullen de administratieve lasten voor het bedrijfsleven waarschijnlijk dalen. Er is ten gevolge hiervan absoluut geen sprake van aantasting van het beschermingsniveau van dier- en plantsoorten in Nederland.

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

G. Verburg