Kamerstuk 31700-V-25

Amendement van het lid Irrgang ter vervanging van nr. 17 tot stopzetting van de algemene begrotingssteun aan Rwanda vanwege de rol van de regering in het conflict in Oost-Congo

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (V) voor het jaar 2009


43,3 %
56,7 %

CU

SGP

D66

PvdD

PvdA

Verdonk

CDA

SP

PVV

VVD

GL


31 700 V
Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (V) voor het jaar 2009

nr. 25
AMENDEMENT VAN HET LID IRRGANG TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 171

Ontvangen 12 november 2008

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 2 Grotere veiligheid en stabiliteit, effectieve humanitaire hulpverlening en goed bestuur worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 4 000 (x € 1000).

II

In artikel 4 Meer welvaart, eerlijkere verdeling en minder armoede worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 4 000 (x € 1000).

Toelichting

Dit amendement beoogt de algemene begrotingssteun aan Rwanda stop te zetten omdat de Rwandese regering een kwalijke rol speelt in het conflict in Oost-Congo; dit gebeurt ten laste van beleidsartikel 4, operationele doelstelling 2. Uit de beantwoording van de feitelijke vragen over de Begroting blijkt dat algemene begrotingssteun aan Rwanda vier miljoen euro in 2009 bedraagt. De vier miljoen euro wordt vervolgens ingezet voor een verhoogde bijdrage aan het Pooled Fund dat noodhulp geeft in Oost-Congo. Daartoe wordt beleidsartikel 2, operationele doelstelling 6 (effectieve humanitaire hulpverlening), verhoogd.

Irrgang


XNoot
1

Vervanging in verband met een wijziging in de toelichting.