Kamerstuk 31528-8

Brief van het Presidium inzake een verzoek om aan het Adviescollege toetsing administratieve lasten (Actal) advies te vragen over de administratieve lasten voor het bedrijfsleven i.c. verhuurders als gevolg van het wetsvoorstel tot wijziging van het Burgerlijk Wetboek (opneming verhuiskostenvergoeding bij renovatie)

Dossier: Wijziging van het Burgerlijk Wetboek (opneming verhuiskostenvergoeding bij renovatie)


31 528
Wijziging van het Burgerlijk Wetboek (opneming verhuiskostenvergoeding bij renovatie)

nr. 8
BRIEF VAN HET PRESIDIUM

Aan de leden

Den Haag, 22 april 2009

Het Presidium legt hierbij aan u voor het verzoek van de vaste commissies voor Wonen, Wijken en Integratie van 16 april 2009 om aan het Adviescollege toetsing administratieve lasten (Actal) advies te vragen over de administratieve lasten voor het bedrijfsleven i.c. verhuurders als gevolg van het wetsvoorstel tot wijziging van het Burgerlijk Wetboek (opneming verhuiskostenvergoeding bij renovatie) (Kamerstuk 31 528).

Het Presidium stelt u conform artikel 30 tweede lid van het Reglement van Orde voor om met dit verzoek in te stemmen.

De Voorzitter,

G. A. Verbeet

De Griffier,

J. E. Biesheuvel-Vermeijden.

BIJLAGE

Aan het Presidium

Den Haag, 16 april 2009

Geacht College,

De algemene commissie voor Wonen, Wijken en Integratie heeft in haar procedurevergadering van 2 april 2009 de wens geuit om het Adviescollege toetsing administratieve lasten (hierna: Actal) om advies te vragen over de administratieve lasten voor het bedrijfsleven i.c. verhuurders als gevolg van het wetsvoorstel tot wijziging van het Burgerlijk Wetboek (opneming verhuiskostenvergoeding bij renovatie) (Kamerstuk 31 528).

In gevolge het Besluit van 17 februari 2006 tot instelling van een Adviescollege toetsing administratieve lasten 2006, artikel 2, heeft de Kamer de mogelijkheid om rechtsreeks advies te vragen aan Actal.

In de nota naar aanleiding van het verslag van dit wetsvoorstel heeft de regering aangegeven dat het vragen van een Actal-advies «geen goede zin heeft, omdat het wetsvoorstel volgens de door Actal gehanteerde maatstaven geen administratieve lasten oplegt voor de verhuurders».

De commissie verzoekt u de adviesaanvraag door te geleiden naar de Kamer

De griffier van de algemene commissie voor Wonen, Wijken en Integratie,

M. J. van der Leeden