Kamerstuk 31412-35

Gewijzigd amendement van de leden Schaart en Verburg ter vervanging van nr. 33 over (vergunnings)vereisten ter voorkoming van storingen aan tv's en binnenhuisbekabeling

Dossier: Wijziging van de Telecommunicatiewet in verband met de Nota frequentiebeleid 2005

Gepubliceerd: 5 april 2011
Indiener(s): Gerda Verburg (CDA), Afke Schaart (VVD)
Onderwerpen: economie ict
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31412-35.html
ID: 31412-35
Origineel: 31412-33

Nr. 35 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN DE LEDEN SCHAART EN VERBURG TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 33

Ontvangen 5 april 2011

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel A, wordt artikel 3.9 als volgt gewijzigd:

1. In de eerste volzin wordt «kunnen regels worden gesteld» vervangen door: worden regels gesteld.

2. Na de eerste volzin wordt een volzin ingevoegd, luidende: Daarbij worden in ieder geval regels gesteld met betrekking tot eisen ter voorkoming van storingen aan apparaten bestemd voor de ontvangst en weergave van televisieprogramma’s en aan kabels in gebouwen.

3. In de tweede volzin (huidig) wordt «Deze regels kunnen» vervangen door: De regels, bedoeld in de eerste volzin, kunnen voorts.

II

In artikel I, onderdeel A, wordt aan artikel 3.14, eerste lid, een volzin toegevoegd, luidende: Daarbij worden aan de vergunning in ieder geval voorschriften ter voorkoming van storingen aan apparaten bestemd voor de ontvangst en weergave van televisieprogramma’s en aan kabels in gebouwen verbonden.

Toelichting

Wetsvoorstel 31 412 gaat primair over vergunningvrij gebruik van frequenties: het wordt makkelijker om zonder vergunning gebruik te maken van frequentiespectrum. Dit amendement heeft als doel het wettelijk waarborgen tegen storing bij consumenten op televisies en kabels binnenshuis. Deze waarborgen kunnen bij vergunningvrij gebruik niet in de vergunning worden opgenomen, omdat er natuurlijk geen vergunning is.

Schaart

Verburg