Kamerstuk 31354-24

Amendement van de leden Vos en Ten Hoopen ter verkorting van de termijn waarbinnen evaluatie van de wet plaatsvindt van vijf naar drie jaar

Dossier: Wijziging van de Mededingingswet ter invoering van regels inzake ondernemingen die deel uitmaken van een publiekrechtelijke rechtspersoon of die hiermee zijn verbonden (aanpassing Mededingingswet ter invoering van gedragsregels voor de overheid)


31 354
Wijziging van de Mededingingswet ter invoering van regels inzake ondernemingen die deel uitmaken van een publiekrechtelijke rechtspersoon of die hiermee zijn verbonden (aanpassing Mededingingswet ter invoering van gedragsregels voor de overheid)

nr. 24
AMENDEMENT VAN DE LEDEN VOS EN TEN HOOPEN

Ontvangen 17 maart 2009

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

In artikel II, eerste, tweede en derde punt, wordt «drie jaar» telkens vervangen door: twee jaar.

II

In artikel III wordt «vijf jaar» vervangen door: drie jaar.

III

In artikel IV, tweede punt, wordt «zeven jaar» vervangen door: vijf jaar.

Toelichting

Dit amendement verkort de termijn waarbinnen de evaluatie van de wet plaatsvindt van 5 jaar naar drie jaar. Tevens wordt de geldingsduur van de wet ingekort door de horizonbepaling in artikel IV punt 2 terug te brengen van 7 jaar na 5 jaar.

Ook past dit amendement de in artikel II punten 1, 2, en 3 gestelde invoeringstermijnen aan conform de meer gebruikelijke overgangstermijnen van 2 jaar. Van de termijn van 2 jaar kan worden afgeweken indien nodig in verband met contractuele verplichtingen.

Hierdoor krijgt de wet het karakter van een experimentenwet.

Vos

Ten Hoopen