Kamerstuk 31314-(R1843)-6

Rijkswet voorzieningen bij ziekte voor Nederlands-gepensioneerden in de Nederlandse Antillen; Brief van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Dossier: Regels inzake het verlenen van medische zorg aan Nederlands-gepensioneerden in de Nederlandse Antillen (Rijkswet voorzieningen bij ziekte voor Nederlands-gepensioneerden in de Nederlandse Antillen)

Gepubliceerd: 22 februari 2008
Indiener(s):
Onderwerpen: bestuur de nederlandse antillen en aruba ouderen verzekeringen zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31314-6.html
ID: 31314-(R1843)-6

31 314 (R 1843)
Regels inzake het verlenen van medische zorg aan Nederlands-gepensioneerden in de Nederlandse Antillen (Rijkswet voorzieningen bij ziekte voor Nederlands-gepensioneerden in de Nederlandse Antillen)

nr. 6
BRIEF VAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 12 februari 2008

Bij brief van 17 januari 2008 (kenmerk 08-VWS-B-008) verzoekt de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport mij mee te delen hoe het feit dat het College voor zorgverzekeringen (CVZ) op dit moment op de Antillen aanvraagformulieren verstrekt aan aldaar verblijvende pensioengerechtigden zich verhoudt tot het wetstraject dat nog dient te worden afgelegd op basis van het wetsvoorstel dat bij de Kamer is ingediend (Kamerstukken II, vergaderjaar 2007–2008, 31 314 (R 1843)).

Mede ingegeven door de gang van zaken rond de invoering van de Zorgverzekeringswet en de afhandeling van de internationaalrechtelijke consequenties daarvan heb ik besloten vroegtijdig te beginnen met activiteiten in de voorlichtingssfeer en het verstrekken van formulieren. Afgelopen zomer heb ik daartoe aan het CVZ gevraagd om de noodzakelijke voorbereidingen te treffen voor de invoering van de voorgenomen regeling per 1 januari 2008. In dat kader hebben het Bureau Ziektekosten Voorzieningen (BZV) en het CVZ in de periode van 24 tot en met 28 september gezamenlijk voorlichtingsbijeenkomsten gehouden op de Nederlandse Antillen. Ik verwacht daarmee uitvoeringstechnische problemen zoals deze zich voordeden bij de invoering van de Zorgverzekeringswet te beperken.

Toen in november 2007 is gebleken dat de datum van 1 januari 2008 niet haalbaar bleek zijn betrokkenen hierover door het BZV en het CVZ overigens apart geïnformeerd.

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

A. Klink