Gepubliceerd: 3 augustus 2009
Indiener(s):
Onderwerpen: gezondheidsrisico's recht strafrecht zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31241-9.html
ID: 31241-9

31 241
Wijziging van het Wetboek van Strafvordering inzake de regeling van onderzoek naar de mogelijkheid van overbrenging van een ernstige besmettelijke ziekte bij gelegenheid van een strafbaar feit (verplichte medewerking aan een bloedtest in strafzaken)

nr. 9
BRIEF VAN DE MINISTER VAN JUSTITIE

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 28 juli 2009

Tijdens de mondelinge behandeling van het voorstel van wet houdende wijziging van het Wetboek van Strafvordering inzake de regeling van onderzoek naar de mogelijkheid van overbrenging van een ernstige besmettelijke ziekte bij gelegenheid van een strafbaar feit (verplichte medewerking aan een bloedtest in strafzaken) (31 241) op 11 september 2008 (Handelingen II 2008/9, nr. 111, blz. 8073 en 8076) heb ik toegezegd het ontwerp van de algemene maatregel van bestuur die ter uitwerking van dit wetsvoorstel zou worden opgesteld, aan uw Kamer toe te sturen. Hierbij kom ik deze toezegging na.

Het ontwerp van de algemene maatregel van bestuur, dat kan worden aangehaald als ontwerp-Besluit bloedtest in strafzaken in geval van een ernstige besmettelijke ziekte, heb ik op 6 juli jl. voor advies aangeboden aan de betrokken partners in de strafrechtsketen, het College bescherming persoonsgegevens, GGD Nederland, de Raad van Bestuur van het Academisch Medisch Centrum en de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst. Voor een beschrijving van de inhoud van het ontwerpbesluit verwijs ik naar de nota van toelichting die bij het ontwerpbesluit is gevoegd.1

De minister van Justitie,

E. M. H. Hirsch Ballin


XNoot
1

Ter inzage gelegd bij het Centraal Informatiepunt Tweede Kamer.