31 117
Bepalingen over de brandweerzorg, de rampenbestrijding, de crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverlening (Wet veiligheidsregio’s)

nr. 36
BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 10 februari 2010

In mijn brief van 7 september 2009 (Kamerstuk 31 117, nr. 34) heb ik u toegezegd dat op korte termijn uitvoering gegeven zou worden aan de ontwikkeling van een modelconvenant calamiteitenzender. Sinds eind januari kunnen veiligheidsregio’s, provincies en regionale omroepen beschikken over het convenant en de bijbehorende toelichting. Daarmee geeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties uitvoering aan meerdere aanbevelingen die een commissie onder leiding van de heer Koetje enkele jaren geleden deed in het rapport Met Beeld en Beleid.

Voor de goede orde wil ik benadrukken dat het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zelf geen partij is in het convenant en dat door de ontwikkeling van het modelconvenant voor partijen niet de verplichting ontstaat om het convenant te vernieuwen of integraal in deze vorm te sluiten. Wij willen met het modelconvenant slechts voorzien in een behoefte door richting te geven – veiligheidsregio’s, provincies en regionale omroepen zijn en blijven zelf verantwoordelijk voor de uiteindelijke formulering van hun afspraken.

Belangstellenden kunnen het modelconvenant vanaf heden downloaden van de websites www.risicoencrisis.nl en www.minbzk.nl.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

G. ter Horst