Kamerstuk 28631-2

Voorstel van wet van lid M. Vos tot tweede wijziging voorstel wet milieubeheer (duurzaam geproduceerd hout); Voorstel van wet

Dossier: Voorstel van wet van het lid M. Vos houdende tweede wijziging van het Voorstel van wet van het lid M. Vos tot wijziging van de Wet milieubeheer (duurzaam geproduceerd hout)


28 631
Voorstel van wet van het lid M. Vos houdende tweede wijziging van het Voorstel van wet van het lid M. Vos tot wijziging van de Wet milieubeheer (duurzaam geproduceerd hout)

nr. 2
VOORSTEL VAN WET

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Allen, die deze zullen zien of horen lezen, saluut! doen te weten:

Alzo Wij in overweging genomen hebben, dat het wenselijk is in het voorstel van wet van het lid M. Vos tot wijziging van de Wet milieubeheer (duurzaam geproduceerd hout) (kamerstukken I 1997/98, 23 982, nr. 279) de verplichting te schrappen tot het aanbrengen van een merkteken waaruit blijkt dat hout afkomstig is uit een gebied waar de productie niet aantoonbaar op duurzame wijze plaatsvindt;

Zo is het, dat Wij, de Raad van State gehoord, en met gemeen overleg der Staten-Generaal, hebben goedgevonden en verstaan, gelijk Wij goedvinden en verstaan bij deze:

ARTIKEL I

Indien het bij geleidende brief van 9 november 1994 door het lid van de Tweede Kamer M. Vos aanhangig gemaakte voorstel van wet tot wijziging van de Wet milieubeheer (duurzaam geproduceerd hout) (kamerstukken I 1987/88, 23 982, nr. 279) tot wet wordt verheven, wordt die wet gewijzigd als volgt.

Artikel I wordt gewijzigd als volgt.

A

In artikel 9.7, tweede lid, wordt «of het hout duurzaam is geproduceerd of niet aantoonbaar duurzaam is geproduceerd» vervangen door: dat het hout duurzaam is geproduceerd.

B

Artikel 9.16 komt te luiden:

Artikel 9.16

Vanaf de datum van inwerkingtreding van dit artikel behoeft een beheersplan de instemming van een instelling tot welks terrein het verlenen van instemming behoort.

C

In artikel 9.17 wordt als volgt na «als bedoeld in artikel 9.16» ingevoegd: heeft betrekking op het gebied waar het hout is geproduceerd waaruit het desbetreffende product bestaat of dat daarin is verwerkt, en.

ARTIKEL II

Deze wet treedt in werking op het tijdstip waarop het in artikel I, aanhef, bedoelde voorstel van wet, na tot wet te zijn verheven, in werking treedt.

Lasten en bevelen dat deze in het Staatsblad zal worden geplaatst en dat alle ministeries, autoriteiten, colleges en ambtenaren wie zulks aangaat, aan de nauwkeurige uitvoering de hand zullen houden.

Gegeven

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,