Kamerstuk 28631-12

Voorstel van wet van lid M. Vos tot tweede wijziging voorstel wet milieubeheer (duurzaam geproduceerd hout); Brief met mededeling van ontvangst 'uitvoering gemotiveerde meningen'(ugm's) van Europese Commissie, Belgiƫ, Zweden, Finland en Oostenrijk

Dossier: Voorstel van wet van het lid M. Vos houdende tweede wijziging van het Voorstel van wet van het lid M. Vos tot wijziging van de Wet milieubeheer (duurzaam geproduceerd hout)


28 631
Voorstel van wet van het lid M. Vos houdende tweede wijziging van het Voorstel van wet van het lid M. Vos tot wijziging van de Wet milieubeheer (duurzaam geproduceerd hout)

nr. 12
BRIEF VAN HET LID VOS

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 11 oktober 2004

In het kader van de EU-notificatie van mijn initiatiefwetsvoorstel over duurzaam geproduceerd hout (28 631), heb ik uitvoerig gemotiveerde meningen (ugm's) ontvangen van de Europese Commissie, België, Zweden, Finland en Oostenrijk. Het initiatiefwetsvoorstel is daarnaast ook in WTO-verband genotificeerd. Ik dat verband heb ik commentaren ontvangen van Canada, de VS en Maleisië.

Volgens informatie van het ministerie van VROM is het niet gebruikelijk dat notificatiedocumenten openbaar worden gemaakt. Op verzoeken van de Nederlandse regering om een ugm van de Commissie openbaar te mogen maken, wordt in de regel negatief geantwoord. Nederland is dan genoodzaakt te weigeren op grond van de zogenaamde gemeenschapstrouw in samenhang met de Wob, art.10, tweede lid, onder a.

Ook het openbaar maken van de Nederlandse reactie op de ugm vindt de Commissie ongewenst, omdat dit inzicht geeft in de stellingen van de Commissie.

Op mijn verzoek mijn reactie op de ontvangen commentaren in het kader van de EU- en WTO-notificatie openbaar te mogen maken, heeft de Europese Commissie mij – in lijn met bovenstaande – inderdaad verzocht dit niet te doen en mijn reactie alleen vertrouwelijk ter inzage te leggen voor leden van de Vaste Kamercommissie VROM van de Tweede Kamer.

Bijgevoegd vindt u alle commentaren die ik heb ontvangen in het kader van de EU- en WTO-notificatie, alsmede mijn eigen reacties hierop. Ik wil u verzoeken deze – conform het verzoek van de Europese Commissie – vertrouwelijk ter inzage te leggen voor leden van de Vaste Kamercommissie VROM.1

M. Vos


XNoot
1

Ter vertrouwelijke inzage, alleen voor leden van de vaste commissie voor Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, gelegd bij het Centraal Informatiepunt Tweede Kamer.