Stemming

Amendement van het lid Van Baarle over een nationaal onderzoek inzake moslimdiscriminatie

55,3 %
44,7 %


BBB

PvdA

CDA

PVV

FVD

D66

PvdD

DENK

SGP

Omtzigt

Fractie Den Haan

GL

SP

VVD

CU

JA21

Volt

BIJ1

Groep Van Haga


Nr. 7 AMENDEMENT VAN HET LID VAN BAARLE

Ontvangen 13 oktober 2022

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 13 Integratie en maatschappelijke samenhang worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 250 (x € 1.000).

II

In artikel 13 Integratie en maatschappelijke samenhang worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 250 (x € 1.000).

Toelichting

Dit amendement voorziet in het reserveren van € 250.000 voor het uitvoeren van een nationaal onderzoek naar moslimdiscriminatie. De Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme adviseert in het Nationaal Programma tegen Discriminatie en Racisme het volgende: «Tevens acht de NCDR het wenselijk dat er binnen twee jaar een onafhankelijk nationaal onderzoek wordt afgerond naar moslimdiscriminatie in Nederland. Een integraal omvattend onderzoek is nodig naar de mate waarin, in welke situaties en op welke domeinen (zoals woningmarkt, zorg, publieke ruimte, financiële dienstverlening) deze specifieke vorm van discriminatie voorkomt.». Dit amendement reserveert € 250.000 om volgend jaar aan te vangen met het onafhankelijke onderzoek naar moslimdiscriminatie. Dit bedrag wordt gedekt uit artikel 13 van de begroting.

Van Baarle


Amendement van het lid Van Baarle over een nationaal onderzoek inzake moslimdiscriminatie

2022-10-13
Dossier: 36200-XV
Indiener(s): Stephan van Baarle (DENK)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-36200-XV-7.html