Stemming

Amendement van de leden Van Nispen en Van den Berge over extra middelen ter uitbreiding van de capaciteit van de Nederlandse rechtspraak

34,2 %
65,8 %


CU

CDA

Van Kooten-Arissen

GL

SP

PvdA

SGP

VVD

DENK

FVD

PvdD

PVV

Krol

D66

50PLUS


Nr. 11 AMENDEMENT VAN DE LEDEN VAN NISPEN EN VAN DEN BERGE

Ontvangen 18 november 2020

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

In artikel 32 Rechtspleging en rechtsbijstand van de departementale begrotingsstaat worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 40.000 (x € 1.000).

Toelichting

Dit amendement voorziet in de uitbreiding van de capaciteit van de Nederlandse rechtspraak. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de rechtspraak kampt met een toenemende werkdruk, meer taken en achterstanden. Door 40 miljoen te investeren kunnen er honderden fte’s aan rechters, gerechtelijke ambtenaren en ondersteunend personeel worden gerealiseerd. Hiermee krijgt de rechtspraak meer slagkracht om al die uitdagingen het hoofd te bieden.

De dekking voor dit amendement wordt gevonden middels het amendement op het Belastingplan 2021 waarmee de innovatiebox wordt afgeschaft.

Van Nispen Van den Berge


Amendement van de leden Van Nispen en Van den Berge over extra middelen ter uitbreiding van de capaciteit van de Nederlandse rechtspraak

2020-11-18
Dossier: 35570-VI
Indiener(s): Michiel van Nispen , Niels van den Berge (GL)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35570-VI-11.html