Stemming

Amendement van het lid Kroger ter vervanging van nr. 21 over het versterken van de ILT

32,7 %
67,3 %


CDA

PvdA

SP

50PLUS

PvdD

PVV

SGP

VVD

D66

FVD

CU

GL

DENK


Nr. 22 AMENDEMENT VAN HET LID KRÖGER TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 211

Ontvangen 8 november 2018

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De departementale begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 24 Handhaving en Toezicht worden het verplichtingenbedrag en uitgavenbedrag verhoogd met € 12.000 (x € 1.000)

II

In artikel 99 Nominaal en Onvoorzien worden het verplichtingenbedrag en het uitgaven bedrag verlaagd met € 12.000 (x € 1.000)

Toelichting

Dit amendement dient ter verhoging van het budget en dus de slagkracht van de ILT en het herstellen van de effecten van de bezuinigingen van de afgelopen jaren. De indiener is van mening dat de bezuinigingen op de ILT van de afgelopen jaren het functioneren en de slagkracht van dit agentschap geen goed heeft gedaan. Ons milieubeleid is slechts zo goed zo als we het handhaven. Er is een strengere aanpak van veelplegers nodig en meer toezicht op bedrijven die met hun activiteiten een groot risico voor de leefomgeving vormen, omdat zij met giftige of gevaarlijke stoffen werken. De verhoging van het budget van de ILT wordt gedekt met een deel van de verwachte onderbesteding op de I&W begroting.

De indiener verzoekt de regering om ook voor de komende jaren budget te vinden om de slagkracht van de ILT structureel te versterken.

Kröger


Amendement van het lid Kroger ter vervanging van nr. 21 over het versterken van de ILT

2018-11-08
Dossier: 35000-XII
Indiener(s): Suzanne Kröger (GL)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35000-XII-22.html