Stemming

Amendement van het lid Van Brenk over 2,6 miljoen voor innovatie waterveiligheid

28,0 %
72,0 %


CDA

FVD

D66

VVD

GL

SGP

CU

PVV

PvdD

DENK

50PLUS

PvdA

SP


Nr. 19 AMENDEMENT VAN HET LID VAN BRENK

Ontvangen 8 november 2018

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De departementale begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 11 Integraal waterbeleid worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 2.600 (x € 1.000).

II

In artikel 99 Nominaal en onvoorzien worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 2.600 (x € 1.000).

Toelichting

Waterveiligheid is in Nederland een toenemend punt van zorg. Na lange periodes van droogte kunnen stevige buien vallen met flinke wateroverlast tot gevolg. De verwachting van vele wetenschappers is dat dit in de toekomst alleen maar zal toenemen.

Het is daarom van levensbelang dat er maatregelen genomen worden. Niet alleen om overstromingen en wateroverlast te voorkomen, maar ook om in geval van nood zo snel, efficiënt en doeltreffend mogelijk te kunnen optreden. Op dit moment wordt er gebruik gemaakt van zandzakken, maar deze zijn vanwege hun omvang en gewicht inefficiënt. Opslag van zandzakken kost veel fysieke ruimte en vanwege het hoge gewicht kost het plaatsen hiervan veel tijd én menskracht. Als elke seconde telt, kan dat al te veel zijn.

Daarom wil 50PLUS eenmalig een bedrag van 2,6 miljoen vrijmaken voor een efficiënte innovatie die reeds beschikbaar is, te weten de Box Barrier. Deze Nederlandse innovatie is zeer effectief, laag in kosten, makkelijk te verspreiden en snel te plaatsen. Het zal daarmee een grote bijdrage leveren aan de waterveiligheid in Nederland.

Dekking wordt gevonden in de post overig onvoorzien. Dit is mogelijk, aangezien de Minister heeft aangegeven een onderuitputting van 20 miljoen te verwachten in 2019.

Van Brenk


Amendement van het lid Van Brenk over 2,6 miljoen voor innovatie waterveiligheid

2018-11-08
Dossier: 35000-XII
Indiener(s): Corrie van Brenk (PvdA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35000-XII-19.html