Stemming

Amendement van het lid Laçin over 15 miljoen voor personeel ILT

43,3 %
56,7 %


PvdD

SP

CU

FVD

VVD

SGP

PvdA

GL

DENK

PVV

50PLUS

D66

CDA


Nr. 13 AMENDEMENT VAN HET LID LAÇIN

Ontvangen 6 november 2018

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De departementale begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 24 Handhaving en toezicht worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 15.000 (x € 1.000).

II

In artikel 99 Nominaal en onvoorzien worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 15.000 (x € 1.000).

Toelichting

Dit amendement regelt extra middelen ten behoeve van personeel bij de ILT. Hiervan kunnen mensen worden aangenomen en huidig personeel geschoold waar nodig. Dit versterkt de handhavingscapaciteit. De indiener is van mening dat er de afgelopen jaren teveel is bezuinigd op deze inspectiedienst. Het beperkte budget heeft er toe geleid dat er alleen risicogericht wordt geïnspecteerd. Handhaving schiet ondanks de inzet van de dienst tekort waardoor overtredingen van milieuwetgeving te vaak onbestraft blijven. Met deze extra middelen voor personeel kan de handhavingscapaciteit worden uitgebreid en versterkt. Dit leidt uiteindelijk tot een effectievere bestrijding van milieucriminaliteit.

Analoog aan de structurele onderuitputting die de Minister in de 1e suppletoire begroting 2018 heeft ingeboekt, wordt dekking gevonden door op artikel 99 (Nominaal en onvoorzien) van de IenW-begroting een onderuitputting in te boeken in afwachting van concrete invulling. Dit wordt ingevuld met de onderuitputting die in de loop van het jaar ontstaat.

Laçin


Amendement van het lid Laçin over 15 miljoen voor personeel ILT

2018-11-06
Dossier: 35000-XII
Indiener(s): Cem Laçin (SP)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35000-XII-13.html