Stemming

Amendement van het lid Tony van Dijck over een algeheel verbod op surcharging

29,3 %
70,7 %


GL

CU

DENK

CDA

VVD

PVV

PvdA

SP

SGP

50PLUS

FVD

D66

PvdD


Nr. 18 AMENDEMENT VAN HET LID VAN DIJCK

Ontvangen 4 september 2018

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel III, onderdeel F, vervalt in het vierde lid «waarvan de afwikkelingsvergoedingen onder hoofdstuk II van Verordening (EU) nr. 2015/571 vallen, noch voor betaaldiensten waarop Verordening (EU) nr. 260/2012 van toepassing is».

Toelichting

Dit amendement regelt een algeheel verbod op surcharging. Hiermee wordt bewerkstelligd dat het vragen van een vergoeding voor het gebruik van een bepaald betaalmiddel bij alle transacties niet meer is toegestaan. Indiener wenst gebruik te maken van de lidstaatoptie die in artikel 62, vijfde lid, van de richtlijn betaaldiensten is opgenomen om te kiezen voor uitbreiding van het verbod op surcharging.

Indiener is van mening dat consumenten niet onnodig opgezadeld dienen te worden met bijkomende kosten als ze gebruikmaken van een bepaald betaalmiddel. Daarnaast dienen consumenten, maar ook winkeliers, keuzevrijheid te behouden in betaalmethoden. Concurrentie zal hiermee alleen op basis van prijs en kwaliteit van het product plaatsvinden en er zal een gelijk speelveld zijn voor wat betreft betaalmethoden.

Van Dijck


Amendement van het lid Tony van Dijck over een algeheel verbod op surcharging

2018-09-04
Dossier: 34813
Indiener(s): Teun van Dijck (PVV)
Onderwerpen: financieel toezicht financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34813-18.html