Stemming

Amendement van het lid Wassenberg over 1 miljoen voor kennisplatform stimuleren proefdiervrije onderzoeksmethoden

43,3 %
56,7 %


PvdD

GL

CU

PvdA

PVV

FVD

SP

DENK

VVD

D66

CDA

50PLUS

SGP


Nr. 13 AMENDEMENT VAN HET LID WASSENBERG

Ontvangen 6 december 2017

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In de departementale begrotingsstaat van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat worden in artikel 2 Bedrijvenbeleid: innovatief en duurzaam ondernemen het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 1.000 (x € 1.000).

II

In de departementale begrotingsstaat van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit worden in artikel 6 Concurrerende, duurzame, veilige agro-, visserij- en voedselketens worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 1.000 (x € 1.000).

Toelichting

Met dit amendement wordt een nationaal kennisplatform/virtueel netwerk opgezet dat gericht is op het stimuleren van proefdiervrije onderzoeksmethoden. Met dit platform wordt de synergie tussen pioniers vanuit excellente onderzoeksgroepen, innovatieve bedrijven en maatschappelijke organisaties vergroot. Zij kunnen op dit platform elkaar ontmoeten, kennis delen en nieuwe samenwerkingen aangaan ter bevordering van proefdiervrije innovaties.

Een nationaal kennisplatform maakt verbinding en kruisbestuiving tussen pioniers vanuit uiteenlopende velden in een vroeg stadium mogelijk. Dat is bevorderlijk voor realisatie van de Nederlandse ambitie om in 2025 koploper proefdiervrije onderzoeksmethoden te zijn. De oprichting en coördinatie van dit platform wordt belegd bij ZonMW, gezien hun netwerk en expertise op het gebied van de financiering van proefdiervrij onderzoek.

Dekking wordt gevonden in de niet-juridisch verplichte ruimte op artikel 2 Bedrijvenbeleid: innovatief en duurzaam ondernemen. Het ligt voor de hand om uit deze post te putten omdat het kennisplatform direct bijdraagt aan innovatie en duurzaam ondernemen.

Wassenberg


Amendement van het lid Wassenberg over 1 miljoen voor kennisplatform stimuleren proefdiervrije onderzoeksmethoden

2017-12-06
Dossier: 34775-XIII
Indiener(s): Frank Wassenberg (PvdD)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34775-XIII-13.html