Stemming

Amendement van de leden Van der Lee en Van Tongeren over het toevoegen van veiligheid en betrouwbaarheid aan het begrip kwaliteit

72,7 %
27,3 %


VVD

GL

D66

PvdD

CDA

FVD

DENK

SGP

SP

PvdA

CU

PVV

50PLUS


Nr. 20 AMENDEMENT VAN DE LEDEN VAN DER LEE EN VAN TONGEREN

Ontvangen 24 januari 2018

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

In artikel II, onderdeel K, wordt in artikel 8, tweede lid, na «kwaliteit» een zinsnede ingevoegd, luidende: , waaronder tevens wordt begrepen de veiligheid en betrouwbaarheid,.

Toelichting

Staatstoezicht op de Mijnen constateert in haar Uitvoerbaarheids- en handhaafbaarheidstoets met betrekking tot het Wetsvoorstel Voortgang Energietransitie dat er ten aanzien van veiligheid wijzigingen plaatsvinden, die ongewenste neveneffecten kunnen hebben voor de handhaafbaarheid van de gaswet. SodM constateert dat niet is vastgelegd dat veiligheid integraal onderdeel uitmaakt van het begrip kwaliteit, dat wel is vastgelegd in de nieuwe gaswet. De indiener van dit amendement is van mening dat dit ongewenst is. Veiligheid is bij gebruik en distributie van gas namelijk een wezenlijk aandachtspunt. De handhaafbaarheid van de wettelijke eisen op gebied van veiligheid is ook van groot belang.

Dit amendement regelt daarom expliciet dat onder kwaliteit tevens de veiligheid en betrouwbaarheid van het net wordt begrepen.

Van der Lee Van Tongeren


Amendement van de leden Van der Lee en Van Tongeren over het toevoegen van veiligheid en betrouwbaarheid aan het begrip kwaliteit

2018-01-24
Dossier: 34627
Indiener(s): Liesbeth van Tongeren (GL), Tom van der Lee (GL)
Onderwerpen: energie natuur en milieu
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34627-20.html