Stemming

Amendement van het lid Marijnissen waarmee alleen de verlenging van de tijdelijke wet wordt gehandhaafd

15,3 %
84,7 %


SGP

PvdD

DENK

FVD

PVV

PvdA

SP

CU

VVD

50PLUS

GL

CDA

D66


Nr. 9 AMENDEMENT VAN HET LID MARIJNISSEN

Ontvangen 23 mei 2017

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In de beweegreden vervalt: , alsmede dat het gewenst is om de definitie van ambulancezorg te verduidelijken.

II

Artikel I, onderdeel A, vervalt.

III

Artikel I, onderdeel B, vervalt.

Toelichting

De indiener beoogt met dit amendement om alle wijzigingen in de verlenging van de Tijdelijke wet ambulancezorg ongedaan te maken. Indiener vindt het ongewenst om in afwachting op de definitieve besluitvorming over de ordening van de ambulancezorg fundamentele wijzigingen door te voeren in de laatste fase van de tijdelijke wet.

In de verlengingswet wordt ten eerste ambulanceverpleegkundige vervangen door ambulancezorgprofessional, zonder dat de definitie hiervan bekend is. Indiener vindt het onverstandig om de komende twee jaar te experimenteren met verschillende disciplines op de ambulance. Een definitief besluit hierover behoort te worden genomen bij de definitieve ambulancewet.

Ten tweede beoogt de verlenging van de Twaz de ambulancezorg te beperken tot gevallen waar sprake is van medisch noodzakelijke hulpverlening door een ambulanceprofessional. Ook hier mist de definitie wat bedoeld wordt met medisch noodzakelijke hulpverlening. Door ambulancezorg te beperken tot medisch noodzakelijke hulpverlening, zonder dat duidelijk is wat hiermee wordt bedoeld, kan er een scheidslijn ontstaan tussen gepland medisch vervoer (de zogenaamde B-ritten) met het daadwerkelijke spoedvervoer (de A-ritten). De keuze om planbare ritten te scheiden van ongeplande ritten, is bij uitstek een keuze die behoort te worden genomen bij de definitieve ambulance-ordening.

Marijnissen


Amendement van het lid Marijnissen waarmee alleen de verlenging van de tijdelijke wet wordt gehandhaafd

2017-05-23
Dossier: 34623
Indiener(s): Lilian Marijnissen
Onderwerpen: organisatie en beleid zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34623-9.html