Stemming

Amendement van het lid Bruins over het terugdraaien van de bezuiniging van 500.000 euro op het Van Swinden Laboratorium

26,0 %
74,0 %


Houwers

Klein

PvdA

50PLUS

GL

Monasch

PvdD

SP

D66

CDA

SGP

PVV

Van Vliet

VVD

CU

GrBvK

GrKÖ


Nr. 9 AMENDEMENT VAN HET LID BRUINS

Ontvangen 24 oktober 2016

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De departementale begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 1 Goed functionerende economie en markten worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 500 (x € 1.000).

II

In artikel 6 Concurrerende, duurzame, veilige agro-, visserij- en voedselketens wordt het ontvangstenbedrag verhoogd met € 500 (x € 1.000).

Toelichting

Dit amendement zorgt voor het terugdraaien van de bezuiniging van 500.000 euro op het Van Swinden Laboratorium (VSL), het Nationaal Metrologisch Instituut van Nederland.

IJking van meetstandaarden is van groot belang voor de technische industrie in Nederland. VSL in Delft beheert standaarden, ontwikkelt nieuwe technieken om deze standaarden te verfijnen en stelt deze beschikbaar aan het Nederlandse bedrijfsleven. Beschikbaarheid van goede meetstandaarden is onmisbaar voor de Nederlandse industrie en landbouw voor het ijken van hightech producten, onder andere op het gebied van wafersteppers, optische instrumenten, gas- en flowmeters, precisielandbouw en elektronica. Een deel van de activiteiten van het VSL kan commercieel worden bekostigd, maar het is belangrijk dat de overheid adequaat investeert in de basis die nodig is voor de ontwikkeling van nieuwe standaarden. De indiener van dit amendement is van mening dat de publieke financiering van VSL niet verder kan dalen, zonder dat schade wordt toegebracht aan de vooraanstaande positie van de Nederlandse metrologie en de beschikbaarheid van de meest moderne standaarden voor het bedrijfsleven. Dit amendement repareert de voorgenomen korting op het publieke deel van het VSL-budget in 2017.

Dekking wordt gevonden in de begrotingsreserve apurement (beleidsartikel 6).

Bruins


Amendement van het lid Bruins over het terugdraaien van de bezuiniging van 500.000 euro op het Van Swinden Laboratorium

2016-10-24
Dossier: 34550-XIII
Indiener(s): Eppo Bruins (CU)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34550-XIII-9.html