Stemming

Amendement van het lid Graus over een bijdrage aan de Stichting forensisch dierenonderzoek

21,3 %
78,7 %


VVD

PVV

Van Vliet

Houwers

CDA

PvdD

GL

SGP

D66

CU

50PLUS

Monasch

GrKÖ

Klein

PvdA

GrBvK

SP


Nr. 73 AMENDEMENT VAN HET LID GRAUS

Ontvangen 24 november 2016

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 6 Concurrerende, duurzame, veilige agro-, visserij- en voedselketens worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 871 (x € 1.000).

II

In artikel 6 Concurrerende, duurzame, veilige agro-, visserij- en voedselketens worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 871 (x € 1.000).

Toelichting

De indiener beoogt met dit amendement financiële middelen vrij te maken voor de Stichting Forensisch Dierenonderzoek. Deze stichting wordt in het leven geroepen om een pilot te starten met als doel zoveel mogelijk dierenmishandelingszaken in Nederland op te lossen. Er is in Nederland een gebrek aan forensische expertise op het gebied van dieren. De stichting zal deze lacune opvullen, zodat er meer dierenmishandelingszaken worden opgelost. Het VFT zorgt ook voor uitbreiding van bewezen strafbare feiten, wat zal leiden tot hogere straffen. Deze stichting zal onder andere bestaan uit een forensisch patholoog en een forensisch dierenarts, welke tijdens een Bijzondere Procedure op 17 november 2016 een presentatie hebben gehouden voor de commissie Economische Zaken en Veiligheid en Justitie. Beiden zijn geregistreerd in het deskundigenregister. Dekking wordt gevonden in het juridisch niet verplichte gedeelte van het budget op artikel 6.

Graus


Amendement van het lid Graus over een bijdrage aan de Stichting forensisch dierenonderzoek

2016-11-24
Dossier: 34550-XIII
Indiener(s): Dion Graus (PVV)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34550-XIII-73.html