Stemming

Amendement van het lid Dik-Faber over een budget ten behoeve van multifunctionele landbouw

29,3 %
70,7 %


Klein

GrBvK

PVV

CU

Monasch

SGP

SP

CDA

PvdA

PvdD

D66

GL

Van Vliet

Houwers

50PLUS

VVD

GrKÖ


Nr. 64 AMENDEMENT VAN HET LID DIK-FABER

Ontvangen 21 november 2016

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 6 Concurrerende, duurzame, veilige agro-, visserij-, en voedselketens wordt het ontvangstenbedrag verhoogd met € 500 (x € 1.000).

II

In artikel 6 Concurrerende, duurzame, veilige agro-, visserij-, en voedselketens worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 500 (x € 1.000).

Toelichting

Dit amendement zorgt voor een budget van 500.000 euro ten behoeve van multifunctionele landbouw. Steeds meer agrarische bedrijven combineren de productie van voedsel en het leveren van maatschappelijke diensten en producten. Multifunctionele landbouw levert een belangrijke bijdrage aan de verbinding tussen boer en burger, voedseleducatie en de regionale leefbaarheid en economie, vooral in krimpgebieden. Multifunctionele landbouw leidt tot nieuwe verdienmodellen voor boeren en tuinders en verbetert hun inkomenspositie. Multifunctionele landbouw heeft daarmee positieve gevolgen voor de toekomstbestendigheid van de agrarische sector. Het bieden van onder meer educatie, zorg en recreatie heeft bovendien maatschappelijk nut. Bedrijven dragen bij aan bewustwording bij consumenten, een gezondere leefstijl, zorg voor mensen met een beperking en verduurzaming. Het budget is bedoeld voor onderzoek en vernieuwing ten behoeve van uitbreiding van multifunctionele landbouw en verdere invulling aan de Voedselagenda.

Dekking wordt gevonden in de begrotingsreserve apurement (beleidsartikel 6).

Dik-Faber


Amendement van het lid Dik-Faber over een budget ten behoeve van multifunctionele landbouw

2016-11-21
Dossier: 34550-XIII
Indiener(s): Carla Dik-Faber (CU)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34550-XIII-64.html