Stemming

Amendement van het lid Dik-Faber over een projectbudget voor het Convenant Schone en Zuinige Agrosectoren

38,0 %
62,0 %


GrKÖ

CU

VVD

CDA

SP

50PLUS

SGP

GL

Houwers

GrBvK

Monasch

PvdD

PvdA

Van Vliet

D66

PVV

Klein


Nr. 56 AMENDEMENT VAN HET LID DIK-FABER

Ontvangen 2 november 2016

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De departementale begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 6 Concurrerende, duurzame, veilige agro-, visserij en voedselketens wordt het ontvangstenbedrag verhoogd met € 1.000 (x € 1.000).

II

In artikel 6 Concurrerende, duurzame, veilige agro-, visserij en voedselketens worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 1.000 (x € 1.000).

Toelichting

Dit amendement zorgt voor een projectbudget van 1 miljoen euro voor het «Convenant Schone en Zuinige Agrosectoren». Een voorwaarde is dat de sector door middel van cofinanciering het projectbudget verdubbelt, zodat publiek-private samenwerking ontstaat op het gebied van innovatie en demoprojecten op het gebied van energie en klimaat. Een belangrijk doel van het amendement is om samenwerking te realiseren tussen de sector (boeren en tuinders), toeleveranciers en technische dienstverleners van de agrarische sector, de overheid en de wetenschap, waaronder Wageningen UR en de Technische Universiteiten.

Het Convenant Schone en Zuinige Agrosectoren moet onderdeel zijn van het behalen van de doelen uit het Klimaatakkoord. Het is daarom belangrijk dat het Agroconvenant leidt tot projecten en implementatie van maatregelen beoogd om broeikasgassenreductie te behalen richting 2030. Het projectbudget moet volgens de indiener leiden tot kleinschalige onderzoeken en demoprojecten in de land- en tuinbouw. Op deze manier wil de indiener het onderzoek naar en implementeren van nieuwe technieken om broeikasgassen te reduceren bevorderen en nieuwe verdienmodellen voor ondernemers tot stand laten komen.

Dekking wordt gevonden in de begrotingsreserve apurement (beleidsartikel 6).

Dik-Faber


Amendement van het lid Dik-Faber over een projectbudget voor het Convenant Schone en Zuinige Agrosectoren

2016-11-02
Dossier: 34550-XIII
Indiener(s): Carla Dik-Faber (CU)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34550-XIII-56.html