Stemming

Amendement van het lid Graus over de oprichting van een Digital Trust Centre

32,7 %
67,3 %


SGP

PVV

VVD

GrKÖ

Houwers

Van Vliet

Klein

CDA

Monasch

D66

GL

GrBvK

CU

PvdA

50PLUS

PvdD

SP


Nr. 13 AMENDEMENT VAN HET LID GRAUS

Ontvangen 25 oktober 2016

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De departementale begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 2 Bedrijvenbeleid: innovatief en duurzaam ondernemen worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 10.000 (x € 1.000).

II

In artikel 2 Bedrijvenbeleid: innovatief en duurzaam ondernemen worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 10.000 (x € 1.000).

Toelichting

Indiener beoogt met dit amendement tegemoet te komen aan de roep om hulp voor het MKB in de strijd tegen cybercriminaliteit. Cybercriminaliteit kost Nederland jaarlijks 10 miljard euro. Zowel grote als kleine bedrijven kunnen nauwelijks toegang krijgen tot informatie over actuele digitale dreigingen.

Grote bedrijven hebben vaak nog wel de financiële middelen om hun digitale veiligheid te regelen, maar het MKB is hier minder toe in staat.

Dit amendement vraagt daarom om de oprichting van een Digital Trust Centre, zodat met name MKB-bedrijven een ingang naar de overheid hebben en concrete adviezen kunnen inwinnen over de bescherming tegen cybercriminaliteit. Volgens de sector zal hier 10 miljoen euro voor nodig zijn. Gezien de grote economische schade van 10 miljard euro die Nederland jaarlijks lijdt is volgens de indiener de gevraagde 10 miljoen goed te verantwoorden. De dekking voor dit amendement wordt gevonden binnen het niet-juridisch verplichte deel van artikel 2.

Graus


Amendement van het lid Graus over de oprichting van een Digital Trust Centre

2016-10-25
Dossier: 34550-XIII
Indiener(s): Dion Graus (PVV)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34550-XIII-13.html