Stemming

Gewijzigd amendement van het lid Thieme ter vervanging van nr. 74 over extra investering personele bezetting NVWA tgv sector dierenwelzijn

30,7 %
69,3 %


PvdA

Monasch

Houwers

SP

CDA

PvdD

GrBvK

D66

Klein

50PLUS

VVD

Van Vliet

GrKÖ

SGP

PVV

CU

GL


Nr. 111 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID THIEME TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 74

Ontvangen 30 november 2016

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 6 Concurrerende, duurzame, veilige agro-, visserij- en voedselketens wordt het verplichtingenbedrag en uitgavenbedrag verhoogd met € 7.500 (x € 1.000).

II

In de begrotingsstaat inzake de agentschappen worden bij Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit het totaal baten en het totaal lasten verhoogd met € 7.500 (x € 1.000).

Toelichting

Dit amendement beoogt een extra investering in de personele bezetting van de NVWA ten behoeve van de sector Dierenwelzijn. De indiener acht een verdubbeling van het aantal fte’s voor toezicht en handhaving noodzakelijk, gezien de geconstateerde tekortkomingen van toezicht en handhaving op het terrein van onder andere de bioindustrie, illegale puppyhandel, het naleven van slachtregels en misstanden op paardenmarkten. Ten behoeve van de verdubbeling van het aantal fte’s wordt het NVWA budget met € 7,5 mln opgehoogd.

De dekking van dit amendement wordt gevonden door de structurele extra bijdragen van 10 miljoen per jaar voor handelsmissies te verminderen. Deze middelen zijn te vinden op de Aanvullende Post Algemeen in de Miljoenennota 2017.

Thieme


Gewijzigd amendement van het lid Thieme ter vervanging van nr. 74 over extra investering personele bezetting NVWA tgv sector dierenwelzijn

2016-11-30
Dossier: 34550-XIII
Indiener(s): Marianne Thieme (PvdD)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34550-XIII-111.html